Utflukter

Opplevelser og utflukter fra Kristiansund

Er du på besøk i Kristiansund, er det ingen grunn til å kjede seg. Vi på Astoria Hotell gir deg gjerne våre tips og anbefalinger til severdigheter, attraksjoner og utflukter i Kristiansund og nærliggende områder.

Kontakt oss
Bilde av Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien

På Averøya, ca. en halvtimes kjøring fra hotellet, ligger den verdensberømte Atlanterhavsveien. Her kan du oppleve naturen på sitt råeste, og knipse noen fantastiske bilder. Både reklamer og filmer har blitt spilt inn på Atlanterhavsveien.

Bilde av Grip

Grip

Midt i havet, en 45 minutters båttur unna Kristiansund, ligger den sjarmerende øyperlen Grip. Sommerparadiset Grip har hatt fast befolkning siden 1100-tallet, og bebyggelsen på 47 hus holdes godt vedlike. Gripskyss frakter turister til Grip daglig i sommersesongen.

Bilde av landevei på Smøla, medd vindmøller i bakgrunnen

Smøla

Smøla er en naturskjønn perle i havgapet, tre mil nord for Kristiansund. Her ligger Norges største vindpark. Vi anbefaler alle å oppleve vakre Smøla!

Bilde av sundbåten Angvik på tur over havnebassenget i Kristiansund

Sundbåten

Mellom de fire bydelene i Kristiansund går en sjarmerende liten sundbåt fra 1876. Sundbåten påstås å være verdens eldste kollektive transportselskap som har vært i kontinuerlig drift.

Illustrasjon - hav og solnedgang

Havrafting

Er du på jakt etter litt fart og spenning i frisk, norsk natur? Da er en tur på sjøen med Nordmøre Havrafting å anbefale! En flott og fartsfylt måte å oppleve Nordmøre på.

Bilde av Skjerva strand på Innlandet i Kristiandsund

Skjærvastranden

På bydelen Innlandet i Kristiansund, finner du den populære badestranden Skjærva. Her er en liten skatepark, basketballbane, volleyballbane og plen. I svømmeavstand fra stranden ligger en flåte med stupebrett.

Illustrasjon, hav og klipper

Revhammeren

Er du glad i å fiske? Da kan en tur på Revhammeren i Karihola anbefales. Dette stedet er et populært sted for fisking og spaserturer. Her kan du nyte rå natur og fantastisk utsikt over havgapet.

Bilde av freikollen, tatt i fra Kirkelandet kirke

Freikollen

Dersom du ønsker å komme deg ut i naturen, anbefaler vi en tur på det flotte fjellet Freikollen (629 moh.) Fjellet ligger en tjue minutters kjøretur unna Kristiansund sentrum. På toppen blir du belønnet med en helt fantastisk utsikt over hele Nordmøre.